Behandlingsforløb

Ved første besøg skal der optages en journal så jeg kan stille en diagnose. Du fortæller mig om dit problem og jeg vil stille uddybende spørgsmål. Da akupunktur er en holistisk behandlingsform, er det vigtigt at småskavanker og andre detaljer besvares så udførligt som muligt. For at kunne stille den rigtige diagnose benytter jeg mig også af tunge og pulsdiagnose.
 
Det er vigtigt at du fra gang til gang fortæller mig om hvilke reaktioner du har haft, forandringer osv således at jeg kan optimere behandlingen. Mange oplever bedring blot efter 1 til 2 behandlinger. Behandlingen fortsættes ikke, hvis der ikke er sket en bedring efter 4-5 behandlinger.
 
Ved akupunkturbehandling isættes nåle, som skal virke i ca 30 min. mens du slapper af og lytter til afspændende musik. Nålene jeg bruger er tynde og sterile engangsnåle så der er ingen smittefare.
 
Placering af akupunkturpunkter foregår efter et gammelt kinesisk målesystem, som tager højde for at menneskers anatomi er forskellig. Akupunkturnålene placeres på de steder på meridianerne, hvor energien er særlig nem at kontakte. Da kroppens organer er knyttet til hinanden via meridianerne, placeres nålene ofte andre steder end der hvor lidelsen er.
 
Nålene stikkes ned i huden og du vil kunne mærke indstikket, men egentlig smerte er der ikke tale om. Efterfølgende kan nålestikket føles som en sitren, varme eller udstrålende ømhed. Under behandlingen fornemmer mange en slags berusende fornemmelse efterfulgt af afspænding.
 
Den 1. behandling varer ca 1 time og 15 min, de efterfølgende 45 min til en time.
 
Efter behandlingen kan du føle dig opladt med energi og glad eller være lidt træt og afslappet afhængig af hvad du er blevet behandlet for. Det er vigtigt at du husker at drikke vand til at hjælpe kroppen af med affaldsstoffer under hele behandlingsforløbet.
 
Antallet af behandlinger varierer alt efter hvad du behandles for. Til tider er en enkelt behandling nok, men oftest skal man have flere. Det er typisk sådan at behandlingerne anbefales at ligge forholdsvis tæt i starten (en til to gange pr uge), hvorefter hyppigheden af behandlinger vil falde og til sidst ophøre. Du kan så vælge at komme til en opfølgende behandling en gang imellem for at vedligeholde balancen i kroppen.
 
 
 
 
 
Tune AkuCare v/ Gry Fisker | Lotusvej 2, 4030 Tune.  | Tlf.: 22593290